Maddeyi Tanıyalım Fen ve Teknoloji Dersi Test Soruları ve Cevapları
Maddeyi Tanıyalım Fen ve Teknoloji Dersi Test Soruları ve Cevapları
MADDEYİ TANIYALIM TEST SORULARI VE CEVAPLARI
Soru 1. Aşağıdakilerden hangisi saydam maddeye örnektir?
A) Gözlük B) Şapka
C) Çekiç D)
Çorap
Soru 2. Aşağıdakilerden hangisi
parlak maddeye örnektir?
A) Defter B) Kitap C) Kapı D)
Elmas
Soru 3. Aşağıdakilerden hangisi sert maddeye örnektir?
Soru 4. Aşağıdakilerden hangisi kırılgan maddeye örnektir?
A) Halat B)
Tahta kaşık C) Bardak D)
Demir
Soru 5. Aşağıdakilerden hangisi su
geçiren maddeye örnektir?
A) Şemsiye B) Gömlek C) Çizme D)
Yağmurluk
Soru 6. I. Gül
II. Sarımsak
III. Su
IV. Cam
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri kokulu maddelere örnektir?
A) I ve III B) I ve II C) II ve
III D) I, II
ve IV
Soru
7. Aşağıdakilerden hangisi mıknatısın çekebilme
özelliğini görebilmemizi sağlar?
A) Kurşun
kalem B) Taş
C) Silgi
C) Ataş
Soru
8. I. Taş
II. Balon
III. Çay kaşığı
IV. Kâğıt
V. Tahta parçası
Yukarıda verilen maddeler içi su dolu plastik küvete atılırsa hangisi veya hangilerinin yüzdüğü gözlenir?
A) IV B)
I ve IV C) II ve IV D)
I, III ve V
Soru
9. Aşağıdakilerden hangisi bir
cisimdir?
A) Masa
B) Tahta C) Demir D)
Kum
Soru
10. Maddelerin kütleleri ne ile
ölçülür?
A) Eşit kollu terazi B) Barometre C) Dereceli kap D) Termometre
Soru
11. Aşağıdakilerden hangisi maddenin kütle birimidir?
A) Metre B)
Milimetre C) Kilogram D) Litre
Soru
12. Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi
yanlıştır?
A)
1500 g=
B)
5000g=50 kg
C)
3,5 kg=3500 g
D)
2 kg=2000 g
Soru
13. Maddelerin sıcaklıklarını ne ile ölçeriz?
A) Eşit kollu
terazi B) Metre C) Termometre
D)
Dereceli kap
Soru 14. Aşağıdaki karışımlardan
hangisi mıknatıs yardımıyla ayrılır?
A) Kum-demir
tozu B) Kum-şeker C) Kum-naftalin D)
Kum-kükürt tozu
Soru
15. Sıcaklıkları farklı olan iki
maddenin bir araya getirilmesi halinde aşağıdaki olaylardan hangisi beklenir?
A)
Soğuk madde sıcak maddeye ısı verir. B)
Sıcak madde soğuk maddeye ısı verir.
C) Sıcak madde soğuk maddeden ısı alır. D) Isı alışverişi olmaz.
Soru
16. Gazların bulundukları
ortamda yayıldığını göstermek için hangisini kullanabiliriz?
A) Mürekkep B)
Su C) Kolonya D)
Çay
Soru
17. Aşağıda verilen
eşitliklerden hangisi yanlıştır?
A)
1L = 1000 ml
B)
C)
2000 ml =
D)
56 000 ml =
Soru
18. Aşağıdakilerden hangisi çözücüye örnektir?
A) Su B) Şeker C) Oralet D) Tuz
Soru
19. Aşağıdakilerden hangisi karışımlardaki maddeleri
birbirinden ayırmak için kullanılabilecek yöntemlerden biri değildir?
Soru
20. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?
A)
Su, ısı kaybederek gaz haline dönüşür.
B)
Sıvılar, akıcı maddelerdir.
C)
Buz, suyun sıvı halidir.
D)
Su buharı, sıvı bir maddedir.
CEVAP ANAHTARI
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|
A |
D |
A |
C |
B |
B |
D |
C |
A |
A |
C |
B |
C |
A |
B |
C |
D |
A |
C |
B |
Maddeyi Tanıyalım Fen ve Teknoloji Dersi Test Soruları ve Cevapları Maddeyi Tanıyalım Fen ve Teknoloji Dersi Test Soruları ve Cevapları
2012-03-08 tarihinde Dosyabak.com tarafından FenveTeknoloji SoruBankası kategorisine eklenen bu içerik toplam 11251 kez ve en son 2026-05-12 08:01:33 tarihinde görüntülenmiş.
