Erich KASTNER - Uçan Sınıf kitabı ile ilgili test soru ve cevapları

Erich KASTNER - Uçan Sınıf kitabı ile ilgili test soru ve cevapları

                                                          -UÇAN SINIF- 

                                                             SORULAR 

1- Uçan Sınıf adlı kitabın yazarı aşağıdakilerden hangisidir? 

A)   Halide Nusret Zorlutuna

B)    Hasan Nail Canat

C)    Erich Kastner

D)   Ernest Hemingway

 

2- Yazar, kitabın ön sözünde,  iki yıldır yazmayı ertelediği Noel öyküsünü yazmaya nihayet karar verdiğini ifade etmiştir. Bu kararı vermesini çabuklaştıran etken aşağıdakilerden hangisidir? 

A)   Emekli olmayı düşünmesi

B)    Annesinin ikazı

C)    Noel’in yaklaşması

D)   Uzun bir yolculuğa çıkacak olması

 

3-Yazar, Noel öyküsünü yazmak için hangi mevsimde, hangi araçla yola çıkmıştır? 

A) İlkbahar-tren                       B)Yaz-uçak                 C) Sonbahar-gemi                        D)Yaz-tren

 

4-Yazar, Uçan Sınıf adlı kitabı nerede yazmıştır?

A) Bir dağın eteklerinde

B) Evinde

C) Kütüphanede

D) Sınıfta

5-Kitabın ön sözünden yola çıkarak yazarı hakkında aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Çocuklara kitap yazarken gerçekçi olunması gerektiğine inanıyor.

B) Bizlerden çocukluğumuzu unutmamızı istiyor.

C) Zekâ olmadan cesaretin aptallık olduğuna inanıyor.

D) Hayatın zorlukları karşısında sağlam durulması gerektiğine inanıyor.

 

6-Noel kutlamaları için sergilenecek “Uçan Sınıf” adlı oyun kaç perdeden oluşmaktadır?

A) 2                                        B) 3                                        C) 4                                        D)5 

 

7- Martin, “Sigara İçmez” lakaplı dostu için yaptığı resme hangi adı vermiştir?

A)Yalnız Adam             B) Sigara İçmez         C) Okuyan Adam                D) Noel Ağacı

 

8-Johann Sigismund Lisesi öğrencileriyle rakip okul, aralarındaki anlaşmazlığı çözmek için aşağıdaki hangi yöntemi kullanmışlardır?

A) Liseler arası münazara

B) Kısa kibrit çöpünü çekmek

C) Özür mektubu yazmak

D) Düelloya tutuşmak

dosyabak.com

9- Johann Sigismund Lisesi öğrencileriyle rakip okul arasındaki anlaşmazlığın sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Rakip okulun Johann Sigismund Lisesi öğrencilerinden birini esir alıp güzel yazı defterlerini çalması

B) Johann Sigismund Lisesi öğrencilerinin rakip okuldan bir öğrenciyi esir alıp güzel yazı defterlerini çalması

C) Rakip okulun yapılan güzel yazı yarışmasında hile yaptığını kabul etmemesi

D) Johann Sigismund Lisesi öğrencilerinin yapılan güzel yazı yarışmasında hileye başvurduğunu kabul etmemesi

 

10-Sınıf Öğretmeni Doktor Bökh’ün öğrencilerine anlattığı yaşanmış hikâyede, izini kaybettiği için uzun zamandır görüşemediği arkadaşı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Profesör Kreuzkamm                                                      B) Sigara İçmez

C) Sebastian Frank                                                               D) Jonathan Trotz

 

11- Johann Sigismund Lisesi öğrencilerinin ortak bir hedefe ulaşmak için bir araya geldiklerinde güç aldıkları ve birbirlerini coşturmak için söyledikleri söz aşağıdakilerden hangisidir?

A) Çelik Bilek                       B) Çelik Yumruk       C)Çelik Birlik                        D)Çelik Güç

 

12-İmla Öğretmeni Profesör Kreuzkamm aşağıdaki özelliklerden hangisine sahip değildir?

A) Güler yüzlüdür.

B) Hazırcevaptır.

C) Donanımlı bir öğretmendir.

D) Tuhaf biridir.

 

13- Sınıf birincisi Martin, anne ve babasına Noel armağanı olarak yaptığı resme aşağıdaki adlardan hangisini vermiştir?

A) On Yıl Önce

B) Noel ve Ailem

C) On Yıl içinde

D) Annem ve Babam 

 

14-Birkaç gündüzlü öğrencinin çöp sepetine oturtup sepetle birlikte duvara astıkları çocuk aşağıdakilerden hangisidir?

A) Martin                       B)Uli                        C) Rudi                         D) Güzel Theodor

 

15- Martin Noel tatili için eve gidemeyeceğini düşünmektedir. Bunun sebebi aşağıdakilerin hangisidir?

A) Ailesinin tatil için başka bir yere gitmesi

B) Rolünü ezberleyemediğinden ceza alması

C) Uli’ye onu okulda yalnız bırakmayacağına dair söz vermesi

D) Parasının olmaması

 

16- Uli’nin oynayacakları piyesin provasına gelirken yanında bir şemsiye getirmesinin sebebi aşağıdakilerin hangisidir?

A) Şemsiyeyi dekor olarak kullanmak

B) O günün yağmurlu olması

C) Şemsiyeyi paraşüt niyetine kullanmak

D) Bir gün önce arkadaşından ödünç almış olması

 

17- “Sigara İçmez” takma adlı Robert Uthofft’ın asıl mesleği nedir?

A) Öğretmenlik             B)Doktorluk                                 C) Bahçıvanlık                D) Avukatlık 

 

18- Martin’in eve gidebilmesini sağlayan aşağıdakilerin hangisidir?

A) Doktor Bökh         B) Sigara İçmez         C)Bay Kreuzkamm                D)Okul Müdürü

 

19-Martin Noel gecesi gökyüzüne bakarken içinden ne dilemiştir?

A) Piyangodan para çıkmasını

B) Annesinin mutlu olmasını

C) Ünlü bir ressam olup İtalya’ya gitmeyi

D) Bütün sevdiklerinin mutlu olmasını

dersimiz.com

20-Yazarın kitabın ön ve son sözünde “Gottfried” adını verdiği ve hikâyesini yazarken onu zaman zaman ziyarete gelen varlık aşağıdakilerden hangisidir?

A) Buzağı                          B)Kelebek                         C)İnek                         D) Arı

 

21-Uçan Sınıf adlı kitabın yazarı, kitabındaki hangi kahramanla gerçek hayatında yolda karşılaşıyor?

A) Johnny Trotz                   B)Uli                    C)Martin                  D)Sebastian  

 

UÇAN SINIF-Erich KASTNER, 188 sayfa YANIT ANAHTARI:

 

1-C

2-B

3-D

4-A

5-B

6-D

7-A

8-D

9-A

10-B

11-C

12-A

13-C

14-B

15-D

16-C

17-B

18-A

19-D

20-B

21-A


tag Uçan Sınıf Erich KASTNER kitap ile ilgili test soru ve cevapları

2013-03-04 tarihinde Dosyabak.com tarafından SoruBankası Türkçe kategorisine eklenen bu içerik toplam 22665 kez ve en son 2014-12-21 04:52:05 tarihinde görüntülenmiş.