3.Sınıf Hayat Bilgisi Soru ve Cevapları

3.Sınıf Hayat Bilgisi Soru ve Cevapları

 3. SINIF HAYAT BİLGİSİ SORULARI

 

 1.  Aşağıdaki yerleşim birimlerinin hangisi büyükten küçüğe doğru sıralanmıştır?

   a.Köy-il-ilçe         b.ilçe-köy-il      c.il-ilçe-köy

 

 2.  “ Bir yerin ölçü kullanılmadan kuş bakışı çizimine…………. denir.”

      Yukarıdaki boşluğa ne gelebilir?

   a. harita         b.ölçek      c.kroki

 3.  Vücudumuzun yönetim merkezinin içinde bulunduğu kemiğin adı nedir?

   a.kaval         b.kafatası      c.omurga

 

 4.   Bacaklarımızın görevleri hangisi değildir?

   a.Vücudumuzu taşır.

   b.Hareket etmemizi sağlar.

   c. Soluk almamıza yardımcı olur.

 

 5.  Aşağıdakilerden hangisi kanı vücudumuza pompalar?

   a.Akciğer         b.Mide      c.Kalp

 

 6. Aşağıdakilerden hangisi sürüngen hayvan değildir?

   a.timsah         b.kaplumbağa      c.kertenkele

 

 7. Aşağıdakilerden hangisi memeli hayvandır?

   a.tavuk         b.kaplumbağa      c.inek

 

 8. Aşağıdakilerden hangisi sorumluluklarımızdandır?

   a.Oy kullanmak         b.seçilmek      c.konut sahibi olmak

 

 9.  Belediye başkanını kim seçer?

   a.halk          b.kaymakam      c.vali

 

10. Bitkiler yaşamak için neye ihtiyaç duymaz?

   a.suya         b.hayvanlara      c.havaya

 

CEVAPLAR

 

1-C  2-C  3-B  4- C  5-C  6-C  7-C  8-A  9-A  10-B


tag 3.Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Soru ve Cevapları 3.sınıf soru bankası

2012-02-14 tarihinde Dosyabak.com tarafından 3.Sınıf HayatBilgisi SoruBankası kategorisine eklenen bu içerik toplam 3404 kez ve en son 2016-12-05 18:59:14 tarihinde görüntülenmiş.